• Betalen

  Betalen

  Veilig betalen via creditcard of bankpas

 • Verzenden

  Verzenden

  Gratis verzending beschikbaar

 • Kortingen

  Kortingen

  Kortingsbonnen verkrijgbaar via onze promotiepagina

 • Contact

  Contact

  Heb je een vraag? Bezoek onze contactpagina

Meest Gestelde Vragen

Icon for questionWat zijn liposomen?

Liposomen zijn zeer kleine bolvormige structuren die zijn opgebouwd uit fosfolipiden, hetzelfde soort vet dat in onze celmembranen zit. In liposomale supplementen worden liposomen gebruikt om actieve ingrediënten (vitaminen, mineralen, bioactieve verbindingen en geneesmiddelen) in hun holtes te vervoeren.

Liposomen hebben een unieke structuur waardoor ze het spijsverteringsproces kunnen omzeilen. Hierdoor kunnen ze veilig door de darmwand en worden de voedingsstoffen en actieve ingrediënten beschermd tegen vernietiging door maagsappen, gal en spijsverteringsenzymen in het spijsverteringskanaal. Liposomen beschermen de voedingsstoffen ook tegen vrije radicalen en oxidatieve schade.

Door dit proces blijven de voedingsstoffen intact wanneer ze in de bloedbaan terechtkomen, vanwaar ze direct aan de cellen worden afgegeven. Op deze manier verbetert de liposomale technologie de biologische beschikbaarheid van voedingsstoffen en actieve ingrediënten, wat maximale opname en optimale gezondheidsvoordelen betekent.

Icon for questionWat is biobeschikbaarheid?

Biobeschikbaarheid is de hoeveelheid voedingsstoffen of een stof die in de bloedbaan terechtkomt nadat het verwerkt en opgenomen is door het lichaam. Het is de hoeveelheid die volledig beschikbaar is voor de cellen en weefsels om te gebruiken.

Icon for questionWat is lecithine?

Lecithine is een vetachtige stof die van nature aanwezig is in onze cellen. In supplementen wordt lecithine meestal gewonnen uit sojabonen of zonnebloempitten. De afleiding van de lecithine die we gebruiken in onze liposomale producten staat beschreven op onze productpagina's.

Icon for questionWat zijn fosfolipiden en wat gebeurt ermee nadat ze klaar zijn met het leveren van voedingsstoffen in de bloedbaan?

In liposomale supplementen zitten voedingsstoffen of actieve ingrediënten ingekapseld in liposomen.

Deze kleine bolletjes bestaan uit fosfolipiden, een soort vet afkomstig van soja- of zonnebloemlecithine.
De chemische structuur van deze fosfolipiden is vergelijkbaar met de fosfolipiden waaruit onze celmembranen zijn opgebouwd en deze fosfolipiden zijn op zichzelf zeer gunstig voor een goede gezondheid. Deze eigenschap maakt liposomen zeer biocompatibel met de cellen in ons lichaam. Liposomen zijn ook zeer biologisch afbreekbaar, dus wanneer het lichaam de heilzame voedingsstoffen uit de liposomen heeft gehaald, wordt alles wat overblijft uit het lichaam verwijderd zonder nadelige effecten.

Icon for questionKun je me iets vertellen over Vitamine C en Reishi? Waarom raad je aan deze tegelijk te nemen?

We raden sterk aan om Reishi paddenstoel samen met Vitamine C in te nemen, omdat de Vitamine C de opname van de polysachariden in de Reishi capsules in poedervorm verbetert, wat een van de belangrijkste bioactieve stoffen is die de Reishi paddenstoel zo gezond maken.

Er is gerapporteerd dat Ganoderma Lucidum in grote doses van 5-10g per dag (wij adviseren slechts 1,5g per dag) losse ontlasting kan veroorzaken; er is ook gerapporteerd dat het superladen van Vitamine C in het bereik van 6 - 12g (wij adviseren 1 - 2g per dag voor algemeen welzijn) deze losse ontlasting kan verlichten.

https://examine.com/supplements/ganoderma-lucidum
https://www.mushroom-appreciation.com/reishi-mushrooms.html
http://www.gwayreishi.com/faq_e.html

Icon for questionZijn jullie producten GMO-vrij en glutenvrij?

Onze supplementen bevatten geen genetisch gemodificeerde organismen, zijn glutenvrij en de meeste producten zijn veganistisch. Raadpleeg de pagina's met productbeschrijvingen voor meer informatie.

Icon for questionZijn je producten vrij van chemicaliën??

Onze kruidenproducten bevatten geen toevoegingen of vulstoffen van welke aard dan ook, zijn biologisch geteeld en zijn 100% pure kruiden. We voegen zeer kleine hoeveelheden conserveringsmiddelen toe aan onze liposomale producten voor de stabiliteit. Deze hoeveelheden liggen ruim onder de beperkingen die zijn vastgesteld door de gezondheidsautoriteiten van de EU, de VS en het VK.

Icon for questionVerstoren liposomale producten andere medicijnen en supplementen?

Echte liposomale producten hebben de neiging om de biologische beschikbaarheid van de voedingsstof in het liposoom te verhogen, waardoor het beter toegankelijk is voor je cellen. Als je al medicijnen of andere supplementen gebruikt, raadpleeg dan je arts voordat je onze liposomale producten gaat gebruiken, omdat bepaalde supplementen kunnen interfereren met de manier waarop je lichaam medicijnen opneemt, gebruikt en omzet.

Icon for questionZijn er bijwerkingen of gezondheidsrisico's verbonden aan fosfolipiden gemaakt van soja of zonnebloem?

Fosfolipiden gemaakt van soja of zonnebloem kunnen door de meeste mensen veilig worden geconsumeerd. Mensen die allergisch zijn voor eieren of soja moeten goed op het etiket van het product kijken om de bron van de lecithine in hun liposomale producten te achterhalen.

Icon for questionIk heb reeds bestaande medische aandoeningen. Mag ik deze producten innemen?

Het is altijd het beste om je eigen huisarts te raadplegen voordat je supplementen gaat gebruiken, vooral als je al een medische aandoening hebt.

Icon for questionZijn deze liposomale producten veilig voor tieners en kinderen?

Voor je supplementen geeft aan iemand jonger dan 18 jaar kun je het beste altijd eerst je huisarts raadplegen.

Icon for questionZijn deze supplementen veilig voor zwangere vrouwen en/of vrouwen die borstvoeding geven?

We raden zwangere vrouwen en/of vrouwen die borstvoeding geven ten zeerste aan hun arts te raadplegen voordat ze beginnen met een nieuw supplementenschema.

Icon for questionKan ik liposomale supplementen het beste op een lege maag innemen?

Hoewel je liposomale supplementen met of zonder voedsel kunt innemen, raden we voor de meeste van onze supplementen aan om ze op een lege maag in te nemen voor maximale absorptie en biologische beschikbaarheid. We raden aan om Vitamine C ten minste 20 tot 30 minuten voor of na een maaltijd in te nemen, en Vitamine D3/K2 kun je het beste kort na een maaltijd innemen voor maximaal profijt.

Eén van de voordelen van het nemen van liposomale supplementen is minder gastro-intestinale irritatie, die meestal optreedt bij het nemen van grote doses reguliere supplementen. Het is daarom een goede optie voor mensen die meestal last hebben van darmirritatie bij supplementen. Maar als je maag over het algemeen gevoelig is en je last krijgt van maag-darmklachten na inname van je liposomale supplementen op een lege maag, is het beter om ze met een maaltijd in te nemen.

Icon for questionKun je me vertellen wat voor kaliumsorbaat je in je producten gebruikt?

We gebruiken Kaliumsorbaat als stabilisator in sommige van onze liposomale producten, maar minder dan 0,1% volume in elk product. Dat niveau komt bijvoorbeeld overeen met minder dan 1 mg per portie (0,001 ml) voor ons Liposomale Vitamine D3/K2-product en minder dan 5 mg per portie (0,005 ml) voor onze Liposomale Vitamine C met Glutathion. Het volume verschilt per product en valt binnen de EU-regelgeving. Raadpleeg de pagina's met productbeschrijvingen en etiketten voor meer informatie.

Icon for questionVertel me over het gebruik van ethanol in je producten.

In sommige liposomale producten gebruiken we ethanol als stabilisator. Het volume verschilt per product en valt binnen de EU-regelgeving. Raadpleeg de pagina's met productbeschrijvingen en etiketten voor meer informatie.

Icon for questionVertel me over gelatine en plantaardige capsules die in je kruidenproducten worden gebruikt.

We gebruiken plantaardige capsules voor al onze kruidensupplementen, behalve voor onze Sacha Inchi Olie capsule. Het is niet mogelijk om een redelijke houdbaarheid te handhaven als je plantaardige capsules met Sacha Inchi Olie gebruikt, omdat de olie de plantaardige capsule binnen een kort tijdsbestek zal afbreken.

Icon for questionWat is het juiste gebruik van het product dat ik heb gekocht??

Raadpleeg elke productpagina en elk etiket voor meer informatie over de dosering en het juiste gebruik.

Icon for questionZal het mengen van mijn liposomale product met water of sap de liposomen vernietigen?

Nee, het mengen van het product met een smoothie of koele vloeistof (zoals sap of water) heeft geen invloed op de liposomen, maar als het eenmaal gemengd is, moet het onmiddellijk worden geconsumeerd om oxidatie te voorkomen. Gebruik geen mixer voor de liposomale producten.

Icon for questionWaarom gebruiken jullie plastic flessen voor sommige producten en glazen voor andere?

De flessen die we gebruiken voor onze liposomale producten zijn PET-flessen. Deze flessen zijn volledig recyclebaar en gemaakt van gerecycled materiaal. We hebben uitgebreide tests uitgevoerd om er zeker van te zijn dat er geen 'uitspoeling' plaatsvindt; deze flessen zijn van farmaceutische kwaliteit. Onze kruidenproducten zitten in glazen flessen. Om praktische redenen, gezien het gewicht, maken we onze liposomale producten niet in glazen flessen, maar we onderzoeken stappen om volledig plasticvrij te worden en we blijven ons inzetten voor een duurzaam productieproces.

Icon for questionHoe lang is mijn product houdbaar als het eenmaal geopend en op de juiste manier bewaard is?

Eenmaal geopend kun je liposomale producten het beste in de koelkast bewaren, en kruidenproducten op een koele plaats of in de koelkast, en binnen 2 maanden consumeren. Kijk op elke productpagina voor meer informatie over houdbaarheid en gebruikstermijnen.

Icon for questionWaar zijn jullie verwerkingscentra? Ik woon niet in Groot-Brittannië, moet ik extra invoerrechten en belastingen betalen als ik mijn bestelling ontvang?

Ons UK fulfilment centrum bevindt zich in het Britse Kent en onze Europese distributiecentrum is in Nederland. Ga voor leveringen in het Verenigd Koninkrijk en sommige landen buiten de EU naar onze website sanusq.uk. Als je een levering in de EU wilt ontvangen, bezoek dan een van deze websites om een bestelling te plaatsen: sanusq.com, sanusq.fr of sanusq.nl.

Leveringen vanuit ons distributiecentrum in het VK naar landen buiten het VK worden beschouwd als internationale verzending, en het is waarschijnlijk dat er extra invoerrechten of belastingen moeten worden betaald. Evenzo worden leveringen vanuit ons Nederlandse distributiecentrum center naar landen buiten de EU beschouwd als internationale verzending en is het mogelijk dat er aanvullende heffingen of belastingen moeten worden betaald.

Deze kosten variëren van land tot land. Het is de verantwoordelijkheid van de klant om de wetten en beperkingen in hun land te kennen en de volledige verantwoordelijkheid te nemen voor het afhandelen van eventuele problemen met de douane. Wij kunnen de douane niet voor je bellen.

Icon for questionHoe lang duurt het om mijn bestelling te verwerken?

Bestellingen worden elke 15 minuten automatisch verwerkt. We sturen je bevestigingsmails tijdens de bestel- en verzendfase.

We sturen je een e-mail wanneer je bestelling is verzonden en de betaling is bevestigd. We streven ernaar om alle bestellingen die voor 11:00 uur (GMT+7) maandag tot en met vrijdag zijn ontvangen, binnen 24 uur te verzenden. Verzenddagen zijn werkdagen en geen kalenderdagen.

We sturen nog een e-mailbevestiging wanneer je bestelling is verzonden en tijdens het verzendproces. Waar van toepassing geven we je trackinggegevens.

Icon for questionWat is jullie beleid voor terugbetalingen?
Icon for questionBieden jullie GRATIS verzending of hebben jullie kortingsbonnen beschikbaar?

We bieden 100% GRATIS verzending op basis van de totale waarde van de producten in het winkelwagentje nadat kortingen zijn toegepast. Als een bestelling in aanmerking komt voor gratis verzending, wordt die optie getoond bij het afrekenen. Hoe groter de waarde en het gewicht van je bestelling, hoe groter het voordeel voor jou in termen van lagere verzendkosten per artikel in je bestelling..

We brengen je geen kosten in rekening voor het ophalen en inpakken in het fulfilmentcentrum, of voor andere kosten voor orderverwerking die ons in rekening worden gebracht door onze distributiediensten en onze betalingsservice.

Van tijd tot tijd hebben we andere speciale aanbiedingen, kortingsbonnen en cadeaubonnen beschikbaar. Als je op onze mailinglijst staat, ontvang je hiervan bericht en kun je hiervan profiteren.

Icon for questionWaar kan ik jullie Algemene voorwaarden en algemene beleidsregels vinden?

Hier is de link naar onze pagina met beleidsregels, met details over ons privacy beleid en ons retour- en restitutiebeleid.

Icon for questionIk heb de artikelen die ik heb besteld niet ontvangen. Wat moet ik doen?

Als je de artikelen die je hebt besteld niet hebt ontvangen, stuur dan een e-mail naar support@sanus-q.com voor onze klanten in de EU (of naar support@sanusq.nl voor Nederlandse klanten) met je bestelnummer en foto's van de producten die je wel hebt ontvangen. Wij zullen dit onderzoeken en ervoor zorgen dat je de artikelen ontvangt die je hebt besteld.

Icon for questionBieden jullie telefonische ondersteuning?

Nee. Omdat we klanten hebben in verschillende tijdzones en in verschillende talen over de hele wereld, kunnen we je alleen ondersteuning per e-mail bieden. Als je vragen of opmerkingen hebt, stuur dan een e-mail naar support@sanus-q.com voor onze klanten in de EU of naar support@sanusq.nl voor onze klanten in het Nederland. We streven ernaar je binnen dezelfde of de volgende reguliere werkdag te antwoorden.

Icon for questionWat is mijn trackingcode voor verzending?

Je kunt de trackinggegevens vinden door op de knop "Bekijk je bestelling" te klikken in de verzendmail die je hebt ontvangen ter bevestiging van je bestelling, waarna de gegevens van je bestelling verschijnen zoals hier afgebeeld.

Klik op de trackingcode op de afbeelding en je wordt naar de website van het verzendbedrijf geleid waar je de status te zien krijgt.

Als je geen verzendmail hebt ontvangen, controleer dan je spamfolder. Als je deze nog steeds niet kunt vinden, stuur dan een e-mail naar support@sanus-q.com voor onze klanten in de EU, of naar support@sanusq.nl voor onze klanten in het Nederland.

Hoe lang duurt het voordat mijn bestelling wordt bezorgd?

Levertijden worden voorgesteld door de post- en koeriersbedrijven en we hebben geen controle over de machinaties van het postsysteem in het land van bestemming voor elke bestelling die we ontvangen - onze rol is puur om je producten van hoge kwaliteit te bieden - maar we doen ons best om ervoor te zorgen dat de levering snel en efficiënt verloopt.

Alle bestellingen worden op verzoek met tracking verzonden. We streven ernaar om alle bestellingen die voor 11.00 uur (GMT+7) van maandag tot en met vrijdag zijn ontvangen, binnen 24 uur te verzenden. Verzenddagen zijn werkdagen en geen kalenderdagen.

Footer image

© 2024 SANUSq Health - NL, Powered by Shopify

  Login

  Wachtwoord vergeten?

  Heb je nog geen account?
  Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.